Email voor vragen?
Direct contact via

FULL SERVICE ICT

  • 24/7 monitoring
  • Snelle responstijd
  • Nieuwste technieken
  • Service op afstand en op locatie

WERKTIJDEN

  • Werkdagen 9:00 – 17:00 uur
  • Weekend gesloten

24/7 beheer en onderhoud

CONTACT
werkplekbeheer q66il2hgsngs07frmccagdsv0748m53oizx2tcr6kk

Werkplekbeheer

Werkplekbeheer en met name het beheer van digitale werkplekken vraagt steeds meer kennis en tijd. Vroeger werd alleen op kantoor met een vaste computer gewerkt. Tegenwoordig gebeurt dat ook thuis, bij de klant of onderweg en is er sprake van hybride werken, mobiel werken of een digitale werkplek in de cloud.

Medewerkers moeten met hun tablets, smartphones en laptops daarom kunnen beschikken over alle ICT faciliteiten. Goed werkplekbeheer zorgt ervoor dat dit zo probleemloos en veilig mogelijk is. Werkplekbeheer betreft daarom in toenemende mate het beveiligen en updaten van software, tools en data. Het is een belangrijk onderdeel van IT beheer.

Bouwen en vertrouwen om doelstellingen te behalen

Het is een grote uitdaging om de continuïteit, functionaliteit en veiligheid van digitale werkplekken te waarborgen. Dat komt niet alleen door het groeiend gebruik van mobiele apparaten en de trend van thuiswerken. Gebruikers stellen ook vaker persoonlijke eisen. Zo willen ze zelf een mobiel apparaat of desktop kiezen, zelf applicaties kunnen toevoegen en zelf hun werkblad inrichten. Als de werkplekbeheerder hierop geen grip heeft, worden het beheer en de beveiliging van de hardware, software en data steeds complexer.

De beschikbaarheid van IT middelen op de werkplek wordt steeds belangrijker. Goed IT beheer is daarom belangrijk. Problemen met hardware, software of de toegang tot data kunnen grote impact hebben op de continuïteit van bedrijfsprocessen. Om die problemen te voorkomen is 24/7 monitoring nodig van de ICT faciliteiten voor werkplekken. Als er iets niet (goed) werkt moet de servicedesk direct actie ondernemen en eindgebruikers bij voorkeur één aanspreekpunt bieden. Met het oog op de explosieve toename van cybercriminaliteit is ook meer aandacht nodig voor de beveiliging. Beveiligingsupdates moeten direct worden geïnstalleerd. De investeringen in monitoring, service en security verdienen zich ruimschoots terug, omdat de productiviteit van medewerkers en afdelingen daardoor sterk stijgt, terwijl het risico dat gegevens in verkeerde handen vallen fors daalt.

Het adviseren over de aanschaf en het onderhoud van hard- en software en de installatie op de werkplek. Een andere taak is het verzorgen van software updates, bijvoorbeeld van Windows, Office en andere applicaties waarmee al wordt gewerkt. Derde taak is het beveiligen van werkplekken, onder meer door het installeren van firewalls, antivirussoftware en tools voor de detectie van malware. Ook het (preventief) onderhouden van hard- en software, het opschonen van het systeem en het beheren van servers en storagefaciliteiten behoort tot het takenpakket. Tot slot leveren werkplekbeheerders service door storingen op te lossen, hulp te bieden bij technische problemen en gebruiksvragen te beantwoorden.

Een greep uit onze referenties